Leerverf en skai


De leerverf die wij verkopen is een elastische dekkende leerverf die ook voor skai te gebruiken is.
Hij kan gebruikt worden op bijna alle, analine/ semi analine/ gedektverfde/ handwish/ split/ auto leder/ fijne nubuck en schapenleders.

De lederverf is een watergedragen lak wat inhoudt dat de lak wel tegen water kan, maar langdurig aan water blootstaan niet gewenst is. Dit zover u de leerverf buitenshuis wil gaan gebruiken.

De lederverf wordt door ons voor u op kleur en de juiste glans/ matheid gemaakt.Let op of u een effen kleur naar ons opstuurt er zijn leersoorten waar een wolkje in zit hier is met een onder en bovenkleur gewerkt. Zie ook onder kenmerken en onderhoud van verschillende leersoorten bij handwishleder. Om dit soort leer mooi te restaureren is wel vakkennis nodig.
We hebben alleen zwarte en witte leerverf standaard op voorraad staan. De leerverf is van zichzelf glanzend maar kan met een scheutje mattering matter worden gemaakt.
Hoe kunt u uw leder terugkleuren?


U roert de lederverf ongeveer 2 minuten goed door, ook de bodem en de zijkanten van de fles met een lang penseel uit het verfpakket.


U reinigt het leder met een strong cleaner met een zachte doek of borstel.

Zit er veel vet in de bank dan kunt u het leer wat minder vet maken met de ontvetter/oplosser.

Let wel op! bij vet kan de verflaag loskomen.


Om kale randjes te verven gebruikt u het lange penseel, voor kleine oppervlaktes het sponsje en voor grotere oppervlakte het lakrolletje.


De lederverf droogt erg snel op en kan als hij droog is ongeveer 20 minuten weer worden overgeverfd met een 2e en eventueel 3e laag.

Bent u tevreden dan kunt u de volgende dag de bank in de lederbeschermer zetten.

De lederbeschermer bevat een lakbestendige filterlaag.-Hoeveel heeft u nodig?


U heeft om enkele zitvlakken terug te kleuren aan een ¼ liter leerverf genoeg.

Wilt u de gehele bank doen of een interieur van een auto dan raden wij u een ½ liter leerverf aan.

De lederbeschermer kan daarna een paar keer per jaar worden opgebracht tegen bescherming van het slijten van de lak laag.Hoe kunt u uw leder omkleuren?


Hierbij geldt het zelfde verhaal als bij het terugkleuren alleen is het nu aan te bevelen om voor het verven het leder in een enkele laag hechter/primer te gronden.  • -Hoeveel heeft u nodig?

Voor de primer heeft u 1/3 van de hoeveelheid leerverf nodig.

Voor de primer heeft u 1/3 van de hoeveelheid leerverf nodig.

Voor een kleurverandering van een fauteuil raden wij een ½ liter leerverf aan.

Voor een auto interieur 1 liter en voor een 2 en een 3 zits bank 1 ½ liter leerverf aan.

U kunt beter wat teveel leerverf bestellen want de leerverf kunt u vorstvrij heel lang bewaren om later opnieuw te gebruiken. Wel goed doorroeren; 2 minuten.Het verven van skai, kunstleer, imitatieleer.


Hier geldt hetzelfde als bij het verven van leder alleen moet u niet de ontvetter/ oplosser gebruiken, maar de hechter/ primer.

Let op onze leerverf is voor bijna alle leersoorten en skai te gebruiken maar wij raden u toch aan de leerverf op een minder opvallende plek te testen.

Mocht u vragen hebben over de toepasbaarheid op uw leder of skai bel dan onze klantenlijn.

Als u de lederverf bij ons bestelt krijgt u ook nog een gebruiksaanwijzing erbij met wat tips.